Karel Svolinský

kniha
rok vydání, název (podnázev), vydavatel, obec
1936   Máj (Dalekáť cestá má! Marné volání!), Vilém Šmidt, Praha
1937   O cvrčkovi tuláku, Edvard Fastr, Louny (Louny)
1937   Judita (sága rodu Herriesů díl II.), Rudolf Škeřík, Praha
1938   Sobi táhnou ..., Rudolf Škeřík, Praha
1938   Vanessa (sága rodu Herriesů díl IV.), Rudolf Škeřík, Praha
1938   Pevnost (sága rodu Herriesů III.), Rudolf Škeřík, Praha
1939   Muži moře, Rudolf Škeřík, Praha
1939   Žeň - šeň (lovcovy toulky tajgou za kořenem života), Rudolf Škeřík, Praha
1940   Josef Mánes na Hané, ,
1940   Údolí bez jara, Rudolf Škeřík, Praha
1941   Ročenka pro liturgické umění 1941, Vyšehrad, Praha
1941   Démon (Bouřlivý život básníka M.Lermontova), Rudolf Škeřík, Praha
1942   Čtyři roky na palubě duše (román pěti smyslů), Rudolf Škeřík, Praha
1943   Prohlubeň jasu, Nakladatelství Josef Richard Vilímek, Praha
1943   Mračna na Härnevi (román), Rudolf Škeřík, Praha
1947   Kresby Karla Svolinského, Knihtiskař Josef Filip, Třebíč (Třebíč)
1947   Sám a sám (v ledových pustinách jižní točny), Rudolf Škeřík, Praha
1948   Helenina záhada, Rudolf Škeřík, Praha
1948   Františkánské poselstvá světu, Ladislav Kuncíř, Praha
1950   Ústí nad Labem (Krajské město s nejbližším okolím), Orbis, Praha
1954   Český sen, Československý spisovatel, Praha
1957   Máj - Márinka, Státní pedagogické nakladatelství, n.p., Praha
1957   Alšova země, Nakladatelství československých výtvarných umělců, Praha
1957   Mozart and Prague, Artia, podnik pro zahraniční obchod, Praha
1959   Průvodce po Státním nakladatelství dětské knihy, Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1960   Obrazy z dějin národa českého II, III (Věrná vyprávění o životě a skutcích válečných i duchu vzdělanosti), Československý spisovatel, Praha
1960   Karel Svolinský: Italia, Artia, podnik pro zahraniční obchod, Praha
1961   Prvotiny, Státní nakladatelství krásné literatury a umění, n.p. (SNKLU), Praha
1961   Až do konce lásky, Československý spisovatel, Praha
1963   Dřív než vyšel..., Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1963   Smíchu plná paleta - to je knížka tahleta (Sbírka karikatur, anekdot a veselých příběhů o českých malířích), Nakladatelství československých výtvarných umělců, Praha
1964   Moderní básnické směry, Československý spisovatel, Praha
1965   Jakou barvu má srdce (Antologie české poezie 1945 -1965), Československý spisovatel, Praha
1967   Říjen 1917 - 1967 (Sborník poezie), Československý spisovatel, Praha
1967   Nový zlatý věnec (Antologie české literatury pro mládež z doby mezi dvěma světovými válkami), Státní nakladatelství dětské knihy, n. p., Praha
1969   Hovory s T. G. Masarykem, Československý spisovatel, Praha
1969   Národní 9, Československý spisovatel, Praha
1970   Otvírání studánek, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1973   Šárka, Albatros, nakladatelství pro děti a mládež, Praha
1974   Tisíc let české poezie (III. Česká poezie XX. století), Československý spisovatel, Praha
1979   Robinsonka, Československý spisovatel, Praha
1982   Niké bezkřídlá (Výbor z poezie), Československý spisovatel, Praha
2015   Súdružka moja vlasť (Vizuálna kultúra obdobia stalinizmu na Slovensku), Filozofická fakulta, Trnava (Trnava)
antologie/sborník
rok vydání, název (podnázev), vydavatel, obec
1940   Srdce vlasti Praha očima básníků a umělců, Českomoravský Kompas, tiskařská a vydavatelská a.s., Praha
1955   Dar přátelství (Sborník k poctě československých polygrafů, vydaný u příležitosti výstavy "Vývoj české knihy 1468-1955" ke dni tisku v jubilejním roce desátého výročí osvobození naší vlasti slavnou sovětskou armádou), Odbor kultury krajského národního výboru, Olomouc (Olomouc)
1961   Brevíř lásky (Z poezie dvacátého století vybral Miroslav Florian), Československý spisovatel, Praha
1962   Světlo nad cestou (Sborník k životnímu jubileu Marie Majerové), Československý spisovatel, Praha
1964   Deset českých novel, Československý spisovatel, Praha
encyklopedie/slovník
rok vydání, název (podnázev)
1964   Slovník českých spisovatelů
podřazený dokument
rok vydání, název (podnázev), nadřazený dokument, ročník, číslo, rok vydání, strana
1942   Ohňostroj, Neděle, , , 1942, 63-68
1953   Knižní ilustrace 1953, Křesťanská žena, VI, 4, 1953/1/10, 9-
1955   Všechny, všechny matky, Výtvarné umění, 5, 2, 1955/03/20, 92-93
1966   K současné kresbě, Hollar, 35, , 1966, 27-33
1966   Ilustrované knihy v letech 1963-1964, Hollar, 35, , 1966, 34-43
2019   S Krysařem na věčné časy, My z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska, 2, 11, 2019, 38-39
2019   Nesmrtelná nevěsta, My z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska, 2, 10, 2019, 48-49
almanach
rok vydání, název (podnázev)
1963   Almanach Klubu čtenářů 1962
bibliofilie
rok vydání, název (podnázev)
1928   Svízele bibliografovy
1934   Rohánek a Střihálek
1980   Pražský máj 1945
bibliografický katalog
rok vydání, název (podnázev)
1966   Bibliografický soupis 1949 - 1963 (Státní nakladatelství dětské knihy, Praha )
kalendář
rok vydání, název (podnázev)
1942   Neděle
periodikum
rok vydání, název (podnázev)
1955/03/20   Výtvarné umění (Časopis Ústředního svazu československých výtvarných umělců)
1959   Plamen (Měsíčník pro literaturu, umění a život)
1960/03   Plamen (Měsíčník pro literaturu, umění a život)
1961   K vodě i pod vodu (Magazín Mladého světa)
1961/01   Plamen (Měsíčník pro literaturu, umění a život)
1961/09   Plamen (Měsíčník pro literaturu, umění a život)
1962/10   Plamen (Měsíčník pro literaturu, umění a život)
přání
rok vydání, název (podnázev)
1981   Josef Zika 1921-1981 (60)
příležitostný tisk
rok vydání, název (podnázev)
1976   Útržky z mých vzpomínek
příloha
rok vydání, název (podnázev)
1959-1960   Plamen (Básnické přílohy 1959-1960)
1964   Známková tvorba Karla Svolinského
soukromý tisk
rok vydání, název (podnázev)
1938   Josef Mánes na Hané